Wii Mini Specificaties

In december is de nieuwste versie van de Wii van Nintendo in Canada op de markt gebracht. Het gaat in deze om de gezinsvriendelijke spelcomputer Wii mini. De nieuwe Wii mini is niet alleen een kleinere, maar in sommige opzichten ook een verbeterde versie van de reeds bestaande grote Wii console van Nintendo. De lage prijs van de nieuwe Wii mini maakt de nieuwe spelconsole nog aantrekkelijker, want je kunt de Wii mini voor een zeer redelijke prijs kopen. Wil je alles weten over de nieuwe Wii? Hieronder vind je alle specificaties van de nieuwe Wii mini spelconsole.

Wii Mini consoleDe buitenkant van de nieuwe Wii mini is mat afgewerkt in de kleur zwart met een rode rand. De bijbehorende accesoires zijn rood gehouden. Dit geeft de nieuwe Wii een stoere uitstraling. De Wii mini wordt horizontaal neergezet, waardoor deze stabieler staat. Speciaal ontworpen voor jongeren die voor de eerste keer een spelcomputer kopen, is de Wii mini eigenlijk vooral bedoeld om je kennis te laten maken met de mogelijkheden die je hebt met een spelcomputer van Nintendo. Omdat het een gezinsvriendelijke gameconsole is kun je met de Wii mini geen verbinding met internet maken.

Ook kan men de Wii mini niet gebruiken voor Gamecube spelletjes, dit in tegenstelling tot de gewone Wii. Natuurlijk zijn er voldoende games voor de Wii mini te vinden. De spelletjes worden geleverd op disk, die je na een druk op de deksel handmatig in de console plaatst. Hiermee komt Nintendo de klant tegemoet, want bij de eerste Wii gaat bij veel mensen de diskinvoer kapot. Bovendien is de invoer van een spelletje op deze manier heel makkelijk.

Technische specs

EigenschapSpecificatie
KleurZwart/Rood
Beeldresoluties480p, 480i
MediadragersOptische disc
Disc capaciteit8.5 GB
SysteemopslagHarde schijf, Memory card
Type memory cardSD (SDHC)
CPU snelheid729 MHz
CPU cores1
GPU snelheid243 MHz
System RAM88 MB
VerbindingenBluetooth, Infrarood
Aantal controllers4 max.
BatterijenAA (voor controllers)
Audio ondersteuningJa, op AAC formaat
Foto ondersteuningJa, op JPEG formaat

Meegeleverd worden de Wii Remote Plus Controller en Nunchuk Controller. De Wii mini werkt op infrarood en de besturing is draadloos. Je gebruikt voor de spelletjes een Wii remote controller, al dan niet in combinatie met een Wii Nunchuck controller, afhankelijk van het spelletje dat je gaat spelen. Al met al is de Wii mini dus een makkelijkere uitvoering, die vooral leuk is om als extraatje te hebben op je eigen kamer, waar je je lekker uit kunt leven op je nieuwe Wii mini.

Top 3 Wii Mini winkels

WinkelPrijsInformatieProductenWebsite
Wii mini bij wehkamp.nl€ 99,95Direct leverbaar!Nintendo Wii + Gameswehkamp.nl
Wii Mini bij Bol.com€ 119,-.Geen bezorgkosten.Nintendo Wii + Gameswww.bol.com
Wii mini bij consoleshop€ 119,-.Geen bezorgkosten.Nintendo Wii + Gamesconsoleshop.nl